GPS
N 42º 38' 28.1"
E 24º 21' 26.5"
градина свободен интернет
безжичен интернет

Начало

План на страноприемница "Енчева къща"

Стая 1а

Стая 1б

Стая 2

Стая 3

Стая 4

"Въ мазата"

Скара

Барбекю

Кафене "При Васко"

КОНТАКТИ

Васил Енчев
0888 436 024

Илиана Енчева
0886 423 274

Веселина Енчева
0888 569 841

e-mail

КЪДЕ СМЕ НИЕ

покрита тераса

 

порта

 

чимшир

 

роза

 

цветя

 

бръшлян

Кликнете върху снимката, за да я видите в по-голям размер.

„Стая 1б” и „стая 1а” имат общо преддверие и в комбинация с кухнята-столова са прекрасен избор за многодетно семейство или за две приятелски семейства. Ако Копривщица Ви изненада с дъждовно време, ще можете на наблюдавате града от покритата тераса пред двете стаи (8кв.м.). Такава покрита тераса има и към „стая 3”, но е по-малка (3кв.м.), интимна, скрита от града. „Стая 3” е подходяща за двойка или за семейство с едно дете. „Стая 2” може да се ползва и от семейство с две деца, ако се разтегне дивана. „№ 4” притежава интимността на стая за двама и удобствата за семейство с бебе. Бебешкото креватче е малко 55/105см  и може да се постави и в петте стаи. Всички стаи с изключение на „№ 3” имат добра гледка към типичния възрожденски двор на „Енчева къща”. Възрожденският дух на градината посреща още от портата, която макар и нова, отразява копривщенската традиция. Този дух и уют е в детайлите -  градинска чешма, плодни дръвчета, различни групи за сядане, 50-годишни чимшири, малки ярки цветенца и типичната за Копривщица „зелена трева, като зелено кадифе” с калдъръмени алеи, както и много възрожденски битови предмети, надничащи от ъгли и ниши. Посреща и ни изпраща гостоприемството на фамилия Енчеви, които поддържат градината и къщата без да използват нает персонал.

 

 

Климатът на Копривщица е суров. Надморската височина е 1060м., средната годишна температура е 6,7°С, а средната юлска 16,9°С. Зимата започва през септември и свършва през май. „Енчевата къща” разчита на съвременна отоплителна система с норвежки електрически панели ADAX, които се включват централно, както и бойлерите. Бойлерите се намират в приземието, единствено в „стая 4” е в един от кухненските шкафове.
За огнището в "барбекюто" са осигурени сухи дърва, скара, шишове, посуда и подправки, за ползването на които не се заплаща.

 

 

<<< предишна страница

градинско дърво

 

бръшлян в двор

 

градински стол

 

градинска мебел

 

мебели за градина

 

кафе градина

ЦЕНИ
1 СТАЯ / 1 НОЩУВКА

Стаи 1а, 1б, 2 - 60лв.

Стаи 3, 4 - 55лв.

ЦЕНА "ВЪ МАЗАТА"
По договаряне

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОПРИВЩИЦА

Нашето отечество България